Skip to content

Utbildningar

LCK Södra söker alltid människor som vill hjälpa till!
Förutom att det behövs ett visst antal människor för att få organisationen att gå runt, blir det roligare och enklare för alla när det finns folk som kan och vill hjälpa till. Detta görs självfallet efter egen förmåga och i den mån man har tid.

Inför varje träning kan du bocka i vad du vill hjälpa till med i formuläret för anmälan, så säkerställer vi att vi har de funktionärer som behövs. Du kan självklart bara hugga tag i någon på plats med, eller skicka iväg ett mail genom att klicka på länken nedan om du vill veta mer eller anmäla ditt intresse i allmänhet.

Funktionärer som behövs på en träning

Träningsansvarig*
Lurepilot*
Fyrhjulingsförare
Starter*
Maskinvakt
På- & av-hakare
Någon som checkar av listan
Licensgivare*
* kräver ytterligare utbildning

På ett prov behövs även

Provledare*
Sekreterare*
Domare*
* kräver ytterligare utbildning

Utbildning

Alla som intresserade är mer än välkomna att gå vår grundutbildning som hålls med jämna mellanrum. På grundutbildningen går vi igenom regler, anvisningar, blanketter mm, något som är nyttigt för alla som är engagerade i LC, oavsett om du vill arbeta som funktionär eller inte.

Efter genomförd grundutbildning kan du utbilda dig vidare till olika specifika roller. Dessa utbildningar hålls mer sällan och hålls ofta i kombination med de andra klubbarna.
Läs mer om de olika funktionärsrollerna under punkt 4 i anvisningarna.

Vill du bli en i vårt glada gäng och hjälpa till i ur och skur på träningar och prov?
Anmäl dig här!

Funktionärsbok

Nytt för 2022 är att alla sekreterare, piloter, starter och licensgivare ska ha en funktionärsbok där deras tjänstgöringar fylls i.
Funktionärsboken och övriga blanketter hittar du på PKLC:s hemsida.